Bo's Økocitronkage med Citronglasur:
Springform ca. 20-22 cm i dm.
250g blødt smør
450g sukker
6 æg
400
g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 økologiske citroner
1½-2½ dl mælk.
Glasur:
1 økologisk citron
300g flormelis
evt. lidt kogende vand.
Pisk
smør, sukker og æg grundigt sammen. Sigt mel, bagepulver og natron i dejen. Pisk de 2 fintrevede citronskal i dejen. Til sidst skal der piskes 2½ dl væde (saften fra citronerne + mælk) i dejen.
Smør en springform
ca. 20-22 cm og sigt sukker på den, så sukkeret dækker kanter og bund. (Derved slipper kagen bunden, når den er bagt - denne "fidus" kan også bruges ved bagning af brød)
Kagen bages på midterste rille v. 150
grader i ca. 60 min. Tjek med en gaffel eller et grillspyd om kagen er bagt.
Glasuren blandes v. 300g flormelis, fintrevet skal af 1 økologisk citron, samt saften fra denne. Glasuren skal være meget tykflydende. Evt. et par stæk kogende
vand.
Bo's Chokoladehimmel:
300 g sukker
300 g smør
300 g chokolade (70% + (jeg bruger selv 86% såfremt det er muligt))
10 pasteuserede æggehvider
10 pasteuserede æggeblommer
Smelt smør og 250g sukker i en kasserolle. Pisk sukkeret ud i smøret.
Smelt derefter Chokoladen i kasserollen. Tag chokolademassen af varmen og lad den bliver fingervarm.
Hæld den derefter over i en skål. Pisk og rør de 10 pasteuserede æggeblommer i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive,
tilsæt de sidste 50g sukker i hviden og pisk den helt stiv.
Vend derefter æggehvidemassen i chokolademassen til du har en ensartet dej.
Smør en springform på ca. 20-22 cm og drys den med sukker - så sukkeret dækker
både bund og sider.
Hæld 2/3 af chokolademassen op i springformen og sæt den sidste 1/3 i køleskabet.
Bag kagen v. 200 grader i ca. 30 min. Brug en gaffel eller et grillspyd for at se om kagen er færdig.
Når
kagen er kølet helt af, hælder du den sidste 1/3 af kagedejen over den bagte kage.
Evt. sigt flormelis over chokoladeglasuret.